We kijken niet alleen met een technische bril

ONZE EXPERTISE

Java is ons vakgebied. Hiervoor hebben we de beste experts in huis. We investeren in het ontwikkelen en delen van onze kennis. Onze mensen spreken op seminars, we houden met regelmaat kennissessies en verdiepen onze kennis tijdens hackathons.

 

Maar we kijken verder dan ons Java-vakgebied. Desgevraagd kijken we mee naar uw projectorganisatie en de onderlinge samenwerking. Bij GROUP9 weten we wat er bij onze klanten speelt. We delen graag onze kennis met u.

/PROJECT-IMPACT

Voor ons van doorslaggevend belang

ONZE EIGEN ONTWIKKELTHEMA’S

‘Competence development’ is voor ons van doorslaggevend belang. Zo blijven we voorop lopen. De input hiervoor halen we uit de marktonwikkelingen en klantvragen. Momenteel werken we intern aan:

  • DevOps: veel klanten willen met DevOps aan de slag om de productiviteit te verbeteren. Hiervoor willen wij graag weten wat er voor een succesvolle DevOps-introductie noodzakelijk is. Dit gaat zowel over organisatie, architectuur als continuous deployment. We stellen onszelf de vragen: welke tooling kan helpen deze werelden samen te brengen? Hoe ziet de ‘Ops’-wereld de onze eigenlijk?
  • Docker: ‘containerization’ heeft vooral door Docker in zeer korte tijd aan populariteit gewonnen. Ons onderzoeksdoel is tweeledig. Enerzijds willen we voldoende kennis van en ervaring met Docker-containers opdoen. Anderzijds richten we ons op het deployment-model en de bijbehorende tooling, zodat we clusters van containers kunnen ontwerpen, configureren en beheren.
  • Front-end Javascript: frameworks en tools volgen elkaar in hoog tempo op. Wij zijn van mening dat al onze mensen een bepaalde basiskennis van Javascript en de gangbare ontwikkelstack moeten hebben. Het doel is daarom om iedereen op dit niveau te krijgen en te houden
  • Microservices: er zijn nog weinig praktijkvoorbeelden van succesvolle implementaties van microservices. Sterker nog, er bestaan grote verschillen van inzicht in wat microservices precies zijn en hoe je deze het beste kunt introduceren. Ons doel is hier een duidelijker beeld van te krijgen om ze eventueel bij een (nieuwe) architectuurstijl in te zetten.

ERVAAR HIER AAN WELKE PROJECTEN WE OP DIT MOMENT WERKEN

/GROUP9 AAN ZET

Alle neuzen dezelfde
kant op

GROUP9 AAN ZET


Binnen projecten vervullen wij verschillende rollen. Rollen die per project en tijdens het project wisselen. Onze collega’s zitten niet ‘vast’ in één rol. De belangrijkste rollen zijn:

  • Lead/senior developer: deze ervaren software developer produceert kwalitatief hoogstaande code. Daarnaast neemt hij zijn team op sleeptouw en coacht en begeleidt hij zijn teamgenoten.
  • Scrum master: deze master begeleidt het scrumproces en helpt het team zich bekwamen in de scrumwerkwijze. Deze rol wordt vaak gecombineerd met andere rollen.
  • Software architect: deze architect is verantwoordelijk voor de technische implementatie van een systeem en managet alle stakeholders. Vaak is hij ook verantwoordelijk voor de realisatie van de architectuur in één of meerdere development teams.
  • Consultant: deze bruggenbouwer adviseert de klant over de meest uiteenlopende onderdelen van het software ontwikkelproces; van organisatorisch, procesmatig tot technische aard. We begeleiden de klant graag bij het uitvoeren van onze eigen voorstellen.

Meer weten? Kom gerust binnen voor een bakkie