Press Release

Kamer van Koophandel kiest voor partnership met Ordina en GROUP9 voor High performance teams

Nieuwegein/Vught, 23 maart 2021 – Ordina heeft met GROUP9 een meerjaren opdracht bij de Kamer Van Koophandel (KVK) gewonnen als business transformatie partner. De komende jaren gaan tot 6 multidisciplinaire High performance teams de digitale dienstverlening van KVK aan haar klanten optimaliseren en ontwikkelen. Deze overeenkomst is exclusief aan Ordina en GROUP9 gegund, waarbij nauw wordt samenwerkt volgens Ordina’s unieke High performance teams aanpak.

Ton Mulleneers, verantwoordelijk directeur operations binnen Ordina: “We zijn enorm trots dat KVK voor Ordina en GROUP9 heeft gekozen en kijken uit naar een succesvolle samenwerking, waarin de kracht en waarde van High performance teams bijdraagt aan de realisatie van de doelen van KVK. Naast de ontwikkeling zal Ordina KVK ook adviseren over keuzes in haar digitale reis, met optimale software ontwikkeling en een wendbare enterprise architectuur. Zo helpen we KVK weer een stap verder om de verandering voor te zijn.”

Het partnership wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 2 jaar. De intensieve samenwerking met GROUP9 krijgt vorm gedurende de verdere looptijd, waarbij de Java expertise van GROUP9 aan die van Ordina wordt toegevoegd en gewerkt wordt volgens de High performance teams aanpak van Ordina. De teams hebben brede opdrachten binnen de verdere ontwikkeling van de digitalisering van KVK. De teams zijn multidisciplinair van aard, dus kennen verschillende rollen en werken met uiteenlopende technology stacks, van Java en .NET tot Mendix en Pega.

Over GROUP9

GROUP9, opgericht in 2011, is onderdeel van AlfaOne en richt zich op software development, testing en cloud services. Met de labels GROUP9, MStack en Haystaq levert de groep diensten op het gebied Java, Microsoft en automated testing. GROUP9 werkt uitsluitend met senior professionals en heeft een trackrecord op het leiden en uitvoeren van grote software development programma’s. Met Bright-r richt zij zich op aanstormend talent. Begin 2021 is GROUP9 gefuseerd met Merapar. Gezamenlijk realiseerde zij in 2020 een omzet van EUR 27 milioen. Meer informatie is beschikbaar op GROUP9.nl en AlfaOne.nl.

Over Ordina

Ordina is een lokale, onafhankelijke IT-dienstverlener in de Benelux met circa 2.650 medewerkers. Wij richten ons op het realiseren van een digitale voorsprong bij klanten in de sectoren: financiële dienstverlening, industrie en overheid. Dit doen wij door technologie, businessuitdaging en mensen met elkaar te verbinden. Ordina helpt haar klanten de uitdagingen en veranderingen in hun business voor te zijn. Ordina is opgericht in 1973. Het aandeel is sinds 1987 genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt deel uit van de Smallcap Index (AScX). In 2020 behaalde Ordina een omzet van EUR 369 miljoen. Meer informatie is beschikbaar op www.ordina.nl.

AlfaOne


Ordina

Voor meer informatie, neem aub contact op met:

Ordina
Sander van Pijkeren, Corporate Communicatie & Marketing
sander.van.pijkeren@ordina.nl
T. +31 (0)30 663 7000

GROUP9
Bas van den Eertwegh
bas.van.den.eertwegh@group9.nl
T. +31 (0)6 3199 6609